AUDI R8 1:1 / Botniaring TEST DAY ft Phil Keen – Journey to Sydney episode 3

 

Kävimme Botniaringillä pitämässä 3 päivää testiä jossa autoa saatiin testattua perusteellisesti, kotiläksyjä tuli paljon ja seuraavaan kisaan mennessä suurinosa muutoksista saadaan tehtyä. Testikuljettajamme Phil Keen lensi Englannista suomeen ja oli radalla erittäin nopea, mukana hänellä oli myös kilpailuinsinööri Toby Phillips jolta saatiin paljon vinkkejä alustaan yms.

Botniaringin rataennätystä saatiin parannettua, vaikka ei se virallinen enätys olekkaan koska sitä ei ajettu kilpailussa, eli vauhti alkaa olemaan kohdallaan.

Tässä minisarjamme 3 jakso, jossa Englannin vieraiden terveiset mukana. Videon lopussa myös uusi penkitystulos jossa renkaalta irtosi 1100HP!!

What a day.

After some skipped heartbeats due to rear tyres blowing on the roller, we added a few straps and ton of glue to gain grip. This motor is indeed on a next level compared to the 5.0.

A bit over 1100hp on the wheels at 1.27bar.

Last year we struggled with fuel pressure, having two “Veyron” fuel pumps. Now with aid of #Racinglines, we added their billet reservoir unit with three bespoke Racinglines high flow fuel pumps, all fueling problems are now gone. Nice and steady 3.9 bar delta over injectors (also thanks to single#turbosmart FPR2000 fuel pressure regulator), through the whole run, and our 1690cc@4bar injectors run at 70% duty.

Yes, indeed it is thirrrssty, almost 12 liters of fuel digested every minute on full chat. That’s almost a liter more than it did last year at 1.4 bar.

After all the excitement, this however was a good day. Our in house developed and fabricated billet intake manifold proved it’s worth. Perhaps not the shiniest and prettiest, but we are sure it doesn’t really matter at 300kph. Right?